2017-03-09

Exercici1 / Oriol Moreno Martí




L'OBRA / COL·LECTIU ARTÍSTIC:







BIOGRAFIA:

BYG pot considerar-se un estudi gràfic amb certes inquietuds enfocades al disseny, la comunicació i la direcció d’art; tot i això aquest, fa referència a quelcom diferent del que aparentment es dóna a conèixer. 

Des del punt de vista dels membres que formen dit col·lectiu, Luis Garcia (Madrid) i Patrícia Bolinches (València), defineixen aquest com un projecte el qual sorgí d’una gran amistat entre dos creatius gràfics/dissenyadors freelance, que d’un dia per l’altre decidiren que el que els faltava a les seves vides era crear quelcom, els permetis anar més enllà dels encàrrecs delimitats que individualment realitzen com a professionals del sector, i sortir en part de la rutina laboral que mantenien. 


En cerca d’aquest projecte, sorgeix BYG un col·lectiu format per dos artistes del collage, que decideixen sobrepassar les dimensions del paper per afrontar projectes lliures, de caràcter personal, a gran escala, i amb el mur com a suport. Actualment Luis i Patricia segueixen treballant com freelance per vàries marques, editorials i entitats reconegudes individualment, i també, gaudeixen i impulsen en les seves estones lliures BYG, projecte el qual ja no només es caracteritza per haver-se introdut a gairebé tots els grans festivals d’art urbà d’Espanya (Asalto-Saragossa; Poliniza-València; Open Walls Conference-Barcelona; Mulafest-Madrid), sinó que finalment ha confluït com un petit estudi on-line ofert tambè a rebre propostes d’encarrecs.


STATEMENT

Les seves obres fan referència conceptualment en la majoria de casos a termes de la mitologia, històries personals, sabers populars i actualitat. I el resultat d’aquestes, en són murals que ens sorprenen per la seva poesia/metàfores visuals, i per la tècnica, pel que fa a la dualitat entre el que és efímer, el paper, i les característiques del mur/context on es troben.


COM TREBALLEN:

Els principals materials/estris per dur a terme la realització de les seves obres de muralisme en son cinc, l’ordinador, el paper, la cola, la impressora i la pintura plàstica. 


Pel que fa a l’ús de l’eina digital en el seu treball BYG acostuma a seguir metodologies de treball diverses, variants pel que fa a el format, l’estètica i el context on se situa l’obra; tot i això, en la majoria de casos segueixen una sèrie de passos similars:

- Fotografia (Raw) i/o escaneig dels elements seleccionats per a dur a terme l’esbós i realització de l’obra; sempre tenint en compte l’alta resolució i qualitat d’aquest/a, ja que posteriorment se’n variarà l’escala. 

- Tractament digital de la imatge mitjançant Photoshop; destacant-ne eines/modes cromàtics com: l’escala de grisos, “duotono”, B/N, i/o la utilització d’algun filtre concret, predeterminat o creat per ells mateixos.  (També s’utilitzarà dit programa per fer el muntatge general i per parts de l’esbós). En alguns casos, pocs, BYG crea la imatge o des de zero mitjançant l’ús del vector amb el programa Illustrator. 

- Posteriorment a la creació de la imatge, l’exportació. Normalment aquesta és exportada mitjançant el format d’arxiu Tiff, per tal de mantenir-ne la màxima qualitat. 

- Finalment i prèviament a posar-se a enganxar i pintar el disseny sobre el mur, la impressió. A causa del gran format de les obres i cada una de les seves parts, imprimeixen aquestes mitjançant plòter (impressió de gran format - injecció de tinta), per tal d’assolir un millor resultat durant la realització.


PERQUÈ BYG:

Finalment concloure aquesta recerca, dient que s’ha escollit BYG per motius diversos, per una banda per tal de donar suport i difusió al treball d’artistes emergents, els quals, han aconseguit trencar amb certs rols de l’art urbà i del disseny/collage, apropant ambdues disciplines a contextos diferents mitjançant una manera personal/estil concret. D’altra banda, per ser bons amics i tindre l’oportunitat de parlar del seu treball en primera persona.


ENLLAÇOS:





____________

Oriol Moreno Martí




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.